Vládní konsolidační balíček a jeho dopad na daně z nemovitostí
15. 01. 2024

Vládní konsolidační balíček a jeho dopad na daně z nemovitostí

Od 1. ledna 2024 přinese vládní konsolidační balíček řadu změn v oblasti daně z nemovitých věcí. Zvýšení sazeb daně, změny v daňovém přiznání a další novinky čekají především majitele garáží, stavebních pozemků a staveb pro rekreaci. Přečtěte si můj článek a buďte připraveni.

Zvýšení sazeb daně z nemovitých věcí

Vládní konsolidační balíček přinese od 1. ledna 2024 zvýšení sazeb daně pro všechny nemovité věci v průměru na 1,8násobek. Tato změna se dotkne všech majitelů nemovitostí, a to bez ohledu na jejich typ nebo účel využití. Doporučuji vám sledovat oficiální zdroje a informovat se o konkrétních sazbách pro vaši nemovitost.

Změny pro majitele garáží, stavebních pozemků a staveb pro rekreaci

Zpozornět by měli především majitelé garáží, stavebních pozemků a staveb pro rekreaci. Vládní konsolidační balíček přináší řadu změn, které se těchto skupin dotknou přímo. Je důležité se s těmito změnami seznámit a připravit na jejich dopady.

Nové povinnosti v daňovém přiznání

Zhruba 100 tisícům poplatníkům nově vznikne povinnost podat do 31. ledna daňové přiznání. Mnohé změny provede finanční správa sama, ale je důležité být na tyto změny připraven a včas podat daňové přiznání. Pokud si nejste jisti, jak na to, rád vám pomohu.

Pokud se se mnou budete chtít o něčem poradit, spojte se se mnou prostřednictvím kontaktů na mém webu. Jsem tu pro vás a rád vám pomohu s jakýmikoliv otázkami týkajícími se daní z nemovitostí.

RK Dalibor Žáček
Autor: RK Dalibor Žáček

Naše RK byla založena v roce 1990, jako první v Č. Budějovicích a jsme zakládajícím členem Asociace realitní kanceláří ČR.

Pro svou práci využíváme ty nejmodernější nástroje prezentace nemovitosti. Videoprohlídky nemovitosti,  homestaging a virtuální homestaging nemovitosti, zpracování 3D půdorysů nemovitosti, zpracování vlastní webové stránky nemovitosti a její prezentaci na sociálních sítích atd.

Neváhejte se na nás obrátit i v případě, že potřebujete pouze radu či konzultaci z oboru nemovitostí, včetně ocenění Vaší nemovitosti zdarma.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Odhad ceny nemovitosti ZDARMA

Spočítejte si orientační cenu vaší nemovitosti.

Spočítat ZDARMA