Jak připravit nemovitost na focení
25. 11. 2023

Jak připravit nemovitost na focení

Jako realitní makléř vám přináším tipy, jak připravit vaši nemovitost na focení. Focení nemovitosti je klíčové pro úspěšný prodej. Pokud se nemovitost nezdá na fotografiích atraktivní, může to odradit potenciální zájemce. Proto je důležité věnovat pozornost detailům a připravit nemovitost co nejlépe.

 

Jak připravit nemovitost na focení

Prvním krokem je uklidit a odstranit zbytečné věci. Pokud je v místnosti příliš mnoho věcí, může to působit nepřehledně a zmenšit prostor. Pokud je to možné, odstraňte z místnosti všechny osobní věci, jako jsou fotografie, knihy nebo dekorace. To umožní potenciálním zájemcům si snadněji představit, jak by místnost vypadala s jejich vlastním nábytkem a dekoracemi.

Dalším krokem je zajistit dostatek světla. Otevřete okna a záclony, aby do místnosti pronikalo co nejvíce přirozeného světla.

Nakonec se ujistěte, že je nemovitost čistá a upravená. Vyčistěte okna, odstraňte prach a pavučiny a upravte nábytek.

Tipy pro jednotlivé místnosti.

 

Obývací pokoj

Ovladače od TV, rádia, atd. - schovejte třeba do šuplíku.

Kabely od TV atd. - je dobré co nejvíce porovnat a poschovávat tak, aby rušily co možná nejméně.

Věci ze stolku - na a hlavně ve stolku často bývá nakupeno spoustu věcí, které si potřebujeme někam odložit. A teď přesně nastal čas je protřídit.

 

Dětský pokoj

Hračky- hračky je vhodné alespoň trochu porovnat.

Diplomy – nástěnku na focení ale i diplomy schováme, protože jde opět o osobní věc.

 

Ložnice

Na focení opět poklidíme všechny věci navíc, jako jsou nabíječky, sušáky na prádlo, krémy na ruce.

Ale především, hezky usteleme a načančáme postel. Bacha na zborcené polštáře nebo pomačkané prostěradlo, každý detail je důležitý!

 

Kuchyně

Kuchyně  bývá zavalena nejrůznějšími krabičkami, láhvemi a dalšími obaly, které mnohdy září všemi barvami a je lepší je poklidit.

Schovat nádobíz linky nebo dřezu.

Magnety a papíry z lednice– opět jsme ale u osobních věcí, které jen zbytečně tahají pozornost.

Větší nebo špinavé spotřebiče– fritéza, gril, kávovar. Pokud se tyhle větší spotřebiče do místa vyloženě nehodí, je ze zkušenosti lepší, když se sundají pryč. Nejen, že nic nebude zbytečně rušit klientovu pozornost, ale prostor často prokoukne, vypadá svěžeji a větší.

 

 Koupelna

 Další nejnáročnější místnosti bývá koupelna, a to zejména proto, že si z ní spoustu lidí dělá drogistické království. Každopádně všechny sprcháče, šampóny, malovátka nebo ručníky musí nekompromisně pryč.

 

Chodba

 V chodbě bývají největšími strašáky plné botníky bot a věšáky obalené bundami. Krom toho si dávejte pozor na krabice s věcmi, které často vídám odložené na skříních a případně nejrůznější klíče.

  

Zahrada

Pokud fotíme/natáčíme rodinný domek, musíme kromě interiéru myslet i na venek.

Poklidit na zahradě všechny hračky od dětí/pejsků, pergolu, přeparkovat auta, sundat prádlo ze sušáku, atp.

 

Závěr

Připravit nemovitost na focení není složité, ale vyžaduje to trochu práce a pozornosti k detailům. Pokud se budete držet těchto tipů, vaše nemovitost bude vypadat co nejlépe na fotografiích a přiláká potenciální zájemce.

Pokud se chcete poradit s prodejem vaší nemovitosti, neváhejte mě kontaktovat prostřednictvím mého webu.

 

 

RK Dalibor Žáček
Autor: RK Dalibor Žáček

Naše RK byla založena v roce 1990, jako první v Č. Budějovicích a jsme zakládajícím členem Asociace realitní kanceláří ČR.

Pro svou práci využíváme ty nejmodernější nástroje prezentace nemovitosti. Videoprohlídky nemovitosti,  homestaging a virtuální homestaging nemovitosti, zpracování 3D půdorysů nemovitosti, zpracování vlastní webové stránky nemovitosti a její prezentaci na sociálních sítích atd.

Neváhejte se na nás obrátit i v případě, že potřebujete pouze radu či konzultaci z oboru nemovitostí, včetně ocenění Vaší nemovitosti zdarma.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Odhad ceny nemovitosti ZDARMA

Spočítejte si orientační cenu vaší nemovitosti.

Spočítat ZDARMA