Budou dále klesat ceny bytů?
15. 11. 2023

Budou dále klesat ceny bytů?

Ceny bytů v Jihočeském kraji za letošní třetí čtvrtletí vykazují meziroční pokles o více než šest procent. Trend zlevňování bytů v regionu přetrvává, avšak další významné snižování cen je méně pravděpodobné.

Generální ředitel Hypoteční banky, Martin Vašek, vyjádřil názor, že se očekává stabilizace cen bytů, ačkoliv se blížíme k potenciálnímu bodu obratu. V porovnání s předchozím čtvrtletím zaznamenal nárůst zájmu o bytové jednotky typu 3+1 a 3+kk, u nichž došlo k pomalejšímu poklesu cen.

Podle Vaška patří mezi kategorie bytů, které zaznamenaly největší pokles, malé byty s dispozicí 1+1. Tato situace je podle něj netypická, neboť v minulosti bylo spíše pozorováno opačné trendy, kdy ceny menších bytů klesaly pomaleji než u větších jednotek.

Celkově lze konstatovat, že Jihočeský kraj prochází obdobím cenové korekce na realitním trhu, přičemž nynější data naznačují, že bytový trh by se mohl začít stabilizovat. Dochází k posunu zájmu směrem k větším bytovým jednotkám, což může být indikátorem budoucího oživení trhu.

 
RK Dalibor Žáček
Autor: RK Dalibor Žáček

Naše RK byla založena v roce 1990, jako první v Č. Budějovicích a jsme zakládajícím členem Asociace realitní kanceláří ČR.

Pro svou práci využíváme ty nejmodernější nástroje prezentace nemovitosti. Videoprohlídky nemovitosti,  homestaging a virtuální homestaging nemovitosti, zpracování 3D půdorysů nemovitosti, zpracování vlastní webové stránky nemovitosti a její prezentaci na sociálních sítích atd.

Neváhejte se na nás obrátit i v případě, že potřebujete pouze radu či konzultaci z oboru nemovitostí, včetně ocenění Vaší nemovitosti zdarma.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Odhad ceny nemovitosti ZDARMA

Spočítejte si orientační cenu vaší nemovitosti.

Spočítat ZDARMA