Nejčastější chyby při prodeji domu
28. 01. 2024

Nejčastější chyby při prodeji domu

Prodej domu je složitý proces, který vyžaduje pečlivou přípravu a zkušenosti. Pokud se chystáte prodat svůj dům, je důležité se vyhnout některým běžným chybám, které by mohly snížit hodnotu vaší nemovitosti nebo prodloužit dobu prodeje. Přečtěte si můj článek a zjistěte, jaké jsou nejčastější chyby při prodeji domu a jak se jim vyhnout.

Nesprávné stanovení ceny

Jednou z nejčastějších chyb, které majitelé domů dělají při prodeji, je nesprávné stanovení ceny. Pokud je cena příliš vysoká, může to odradit potenciální kupce a prodloužit dobu prodeje. Na druhou stranu, pokud je cena příliš nízká, můžete ztratit peníze. Doporučuji vám využít služeb odborného realitního makléře, který vám pomůže stanovit správnou cenu.

Špatná prezentace nemovitosti

Další běžnou chybou je špatná prezentace nemovitosti. Fotografie a popis nemovitosti jsou první věci, které potenciální kupci vidí, a mohou rozhodnout o tom, zda se budou chtít dům podívat nebo ne. Proto je důležité, aby byla nemovitost dobře prezentována. Doporučuji vám investovat do profesionálních fotografií a pečlivě napsat popis nemovitosti.

Neúplné nebo nesprávné informace

Poslední chybou, kterou chci zmínit, je poskytnutí neúplných nebo nesprávných informací o nemovitosti. Je důležité, aby byly všechny informace o nemovitosti správné a úplné. To zahrnuje informace o velikosti nemovitosti, počtu pokojů, stavu nemovitosti a dalších důležitých detailů. Pokud poskytnete nesprávné informace, může to vést k právním problémům a ztrátě důvěry kupujícího.

Pokud se se mnou budete chtít o něčem poradit, spojte se se mnou prostřednictvím kontaktů na mém webu. Těším se na naši spolupráci!

RK Dalibor Žáček
Autor: RK Dalibor Žáček

Naše RK byla založena v roce 1990, jako první v Č. Budějovicích a jsme zakládajícím členem Asociace realitní kanceláří ČR.

Pro svou práci využíváme ty nejmodernější nástroje prezentace nemovitosti. Videoprohlídky nemovitosti,  homestaging a virtuální homestaging nemovitosti, zpracování 3D půdorysů nemovitosti, zpracování vlastní webové stránky nemovitosti a její prezentaci na sociálních sítích atd.

Neváhejte se na nás obrátit i v případě, že potřebujete pouze radu či konzultaci z oboru nemovitostí, včetně ocenění Vaší nemovitosti zdarma.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Odhad ceny nemovitosti ZDARMA

Spočítejte si orientační cenu vaší nemovitosti.

Spočítat ZDARMA